Home Knjiga Trening Filmovi Intervju Video Slike Dizajn Kontakt
 
GORAN STJEPANOVIĆ je autor, glumac, kaskaderski kordinator i osobni trener.

  Veći dio svoga života proveo je u gradu Osijeku u kome se školovao i završio fakultet. Imajući kvalitetno odrastanje, omogućeno mu je da izabere pravi životni put. Od ranog djetinjstva pokazivao je veliko zanimanje za sport koji mu je puno pomogao u razvoju osobnosti i vještina. Iako se bavio s više sportova, dvije najveće sportske ljubavi su mu šah i borilačke vještine (od kojih posebno izdvaja; Iaido - Art of Samurai Sword i Filipinski Kali).

  Borilačke vještine trenira više od 30 godina. Znanje je stjecao u poznatim svjetskim školama borilačkih vještina, gdje je učio od najboljih instruktora u svijetu: Grand Master Jong Soo Park - Teakwondo, Bas Rutten - MMA, Vladimir Vasiliev - Russian Systema, Goyo Ohmi - Iaido (Art of Samurai Sword) itd. Godine 1993. otvara vlastitu školu borilačkih vještina i postaje član Hrvatske kickboxing reprezentacije s kojom odlazi na 10 WAKO Svjetskih i Europskih prvenstava kao borac, trener i međunarodni sudac. Bio je trener Hrvatske kickboxing reprezentacije (2000 - 2005) i USA taekwondo reprezentacije (2009). Željom za napretkom, u zadnje vrijeme ozbiljno se posvetio vježbanju Shaolin Qi Gong - a, najtemeljitijeg zdravstvenog oblika vježbi, s korijenima u drevnoj kineskoj kulturi koji se vježba više od 4000 godina.

  Kao aktivan sportaš u različitim sportovima, uz dugogodišnji trening olimpijskog dizanja utega, educirao se i u fitness treningu, te osmislio metod treninga pod nazivom Total Body Movement™ i Kick Intensity™; koje vodi u svrhu poboljšanja fizičkih sposobnosti osobe i promocije zdravijeg života.

  Godine 2005. odlazi u Sjevernu Ameriku te život provodi na relaciji Toronto - Los Angeles - Miami. Ljubav prema umjetnosti ga je približilo američkoj filmskoj industriji i počinje raditi kao glumac i kaskader, igrajući u više od 50 filmova i TV serija: Pompeii, Taken, Orphan Black, Regression, Covert Affairs, 12 Monkeys, Nikita, The Expanse, Lost Girl, Murdoch Mysteries, Gangland Undercover, Beauty and the Beast, Dark Matter, Damien, Bitten itd. (IMDb)
  Igrajući u filmovima susretao je važne ljude od kojih je puno naučio o filmu. Uz glumu i kaskaderstvo, ozbiljno se posvetio ulaganju u svoje znanje i osmislio važne vježbe koje pomažu u razvoju posebnih vještina glumaca. Prvo predavanje njegovog predmeta "Koreografija i tehnika akcijskih scena na filmu™", je predstavljeno na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku - smjer gluma, gdje su se glumci prvi put susreli s ozbiljnim pristupom rada na filmu u akcijskim scenama.

  Unazad nekoliko godina aktivno se posvetio pisanju i objavio knjigu o pristupu životu pod nazivom “Životni principi - Pismo za nju”©.

GORAN STJEPANOVIĆ: Knjiga “Principi života - Pismo za nju” je pisana posebnoj osobi u mome životu, pisana je njoj, njima, svakome. Često u razgovoru s ljudima primjećujem kako neki od njih imaju pogrešan pristup životu i kako bi bilo dobro potaknuti ih na temeljitu promjenu. Svakodnevno ulaganje u svoje znanje i rad na sebi pomogli su mi da postignem veću razinu svijesti i zato sam odlučio napisati ovu knjigu. U njoj se mogu pronaći korisni savjeti, primjenjivi u svakodnevnom životu, u svrhu samorazvoja i poboljšanja kvalitete života. Pisana je na jednostavan način, kako bi čitatelju pomoglo razmisliti o svome životu i potaknulo ga na promjene. Čitajući Seneku, Sokrata, Cicerona, Epikteta, Aurelija itd. pronašao sam pravilan pristup životu. Takva pisana dijela imaju veliki značaj za svakog čovjeka, naravno ako ih se pročita, počne razmišljati o tim djelima i primjenjivati u životu. Glas Istre - Intervju (30.10.2016) (kompletan intervju)
Goran Stjepanovic